Stephenie Meyer új Twilight-könyvet írt

Vidd hírét!
 
 

Tizenkét évvel azt követően, hogy online kiszivárgott a következő Twilight-regény kéziratának egy része, és a szerző dobta az ötletet, Stephenie Meyer most bejelentette, hogy végül kiadja a Midnight Sun-t. Az írónő ugyanazt a sztorit meséli el, mint a Twilight-regényekben, ám ezúttal mindent a vámpír Edward Cullen szemszögéből mutat meg.

Meyer a múlt hét óta készült a bejelentésre, a saját weboldalán egy visszaszámláló mutatta, hogy mennyi van még hátra a hétfőre tervezett nagy hír beharangozásáig. A weboldal persze nem bírt el a nagy rohammal, és abban a pillanatban összeomlott, ahogy lejárt a visszaszámlálás.

Stephenie Meyer: Midnight Sun (Little, Brown, 2020)
Stephenie Meyer: Midnight Sun (Little, Brown, 2020) – augusztusban érkezik az eredeti angol.

Nagyon izgatott vagyok, hogy végre bejelenthem a Midnight Sun augusztus 4-ei megjelenését – mondta az írónő a Good Morning Americában hétfőn reggel egy előre rögzített videóüzenetben. Őrült időket élünk, folytatta Meyer, és nem voltam biztos benne, hogy ez a megfelelő idő a könyv publikálására, de néhányan közületek olyan régóta vártatok erre, hogy nem tűnt helyesnek tovább húzni az időt.

A Midnight Sun nemcsak Bella és Edward történetét meséli újra, ezúttal Edward szemszögéből, hanem bepillantást enged a vámpír múltjába is, és az is kiderül, milyen belső vívódások közepette szeret bele a lányba, miközben tudja, hogy ő ugyanakkor veszélyt jelent a lányra nézve. Meyer írásgyakorlatként kezdte a Midnight Sun-t, de minél többet írt, annál inkább meggyőződött arról, hogy Edward megérdemli, hogy saját sztorija legyen. Aztán az volt a szándéka, hogy a saját weboldalán közli a teljes írást, de végül elvetette ezt az ötletet, mert Edward sztorija terjedelmesebb, mint Belláé. 2013-ban a Variety-nek azt nyilatkozta, hogy többé nem foglalkozik a Twilight-univerzummal. Ehhez képest 2020. augusztus 4-én megjelenik a következő Twilight-regény, a Midnight Sun. A magyar kiadásról egyelőre nincs információnk, de biztosak lehettek benne, hogy csak idő kérdése.

A négy korábbi Twilight-regényből világszerte összesen több mint százmillió példány fogyott, a négy filmadaptáció pedig 3,3 milliárd dolláros bevételt produkált.


Vidd hírét!