Újabb Harlan Coben-regény adaptációja kerül a Netflix műsorára

Vidd hírét!
  •  
  •  
  •  

Június 12-én érkezik Harlan Coben Az erdő című krimije alapján készült sorozat a Netflixre. A miniszériát a lengyel ATM Group és a Netflix készítette, a sztorit is átdolgozták picit: a történet Lengyelországban játszódik, lengyel szereplőkkel. A trailer alapján minden más nagyjából ugyanaz maradt.


A 2007-es regény magyarul az eredeti megjelenésének évében, 2007-ben került a hazai boltok polcaira a Kelly Kiadó gondozásában. A regénybeli történet főszereplője Paul Copeland megyei ügyész, aki a mai napig nem tudta kiheverni nővére húsz évvel korábbi elvesztését. Az éjszakát, amikor a lánynak örökre nyoma veszett abban az erdőben.

Amikor tizennyolc éves voltam, felügyelőként dolgoztam egy nyári táborban. Négy táborlakó – köztük a nővérem – az utolsó éjjel kiszökött az erdőbe. Soha többé nem látták őket. Csak kettőjük holtteste került elő. A tizenhét éves Margot Greent átvágott torokkal találták meg száz méterre a tábortól. A szintén tizenhét éves Doug Billinghamet fél mérfölddel távolabb. Számos késszúrás volt a testén, de a halál oka ugyanaz: elvágták a torkát. A másik két holttest – Gil Perezé és a nővéremé, Camille-é – soha nem került elő.

Harlan Coben: Az erdő (Kelly, 2007)

A hatéves kislányát egyedül nevelő Cope jelenleg élete talán legfontosabb ügyén dolgozik, amelynek során a nyomok egy brutálisan meggyilkolt férfihoz vezetnek. Ám amikor Cope megpillantja a holttestet, egész addigi élete fenekestül felfordul. A férfi ugyanis nagy valószínűséggel ugyanaz a fiú, aki a nővérével együtt nyomtalanul eltűnt azon az éjszakán. Cope-ban ismét feltámad a remény, hátha Camille még mindig életben van. Hiába figyelmeztetik többször is, hogy ne bolygassa a múltat, Cope a végsőkig elszántan keresi az igazságot. Bármit képes lenne feláldozni, csakhogy megtudja végre, mi is történt húsz éve abban az erdőben, ám úgy tűnik, van valaki, aki még nála is elszántabb, sőt gyilkolni is hajlandó, nehogy fény derüljön a titokra.


A minisorozatban a főszereplő szintén ügyész, Varsóban. Paweł Kopińskinek hívják, Grzegorz Damiecki alakítja. A szériát Leszek Dawid és Bartosz Konopka rendezte, a forgatókönyvet Coben regénye alapján Agata Malesińska és Wojtek Miłoszewski írta. Főgyártásvezetőként Andrzej Muszyński és Harlan Coben felügyelte az adaptáció munkálatait.

Harlan Cobennek ez már a második olyan könyve, amelyet a Netflix adaptál képernyőre. Szintén 2020-ban debütált a streaming-szolgáltató kínálatában Az idegen, amely az azonos című, 2015-ös krimije alapján készült. Azt magyarul a Jaffa Kiadó jelentette meg 2015-ben, majd idén filmes borítóval is. Korábban a 2003-as Nincs több esély című krimije alapján készült minisorozat a francia TF1 és a belga RTL-TVI közös produkciójában. Az a könyv is olvasható magyarul, szintén a Jaffa Kiadó adta ki 2014-ben.


Vidd hírét!
  •  
  •  
  •