Az Animus Kiadó újdonságai 2023-ban

Vidd hírét!
 
 

Ismert és népszerű skandináv szerzők új regényeivel, újoncokkal és régi kedvencek utánnyomásával örvendezteti meg az Animus Kiadó az olvasóit 2023-ban. Ez utóbbiak zsebkönyv formátumban jelennek meg, januárban Stieg Larsson Tetovált lány sorozatával indított a kiadó. Az Animus zsebkönyv praktikus választás: kicsi, kényelmes forgatni, olcsóbb és ugyanaz a megjelenés, mint a nagyobb testvérénél.

A skandináv krimik terén valóságos lavina várható az év első felében. Februárban egy új Jørn Lier Horst-regény érkezik, a Holttér, márciusban pedig egy új Yrsa Sigurdardóttir-krimi, a Freyja és Huldar sorozat 6. kötete. Szintén márciusban jön Mohlin & Nyström egy új skandináv krimivel, amelynek a címe Deformáció; ez a John Adderley-sorozat második része lesz, egy izgalmas és lélektani ábrázolásban bővelkedő krimi. Áprilisban Camilla Läckberg Fjallbacka-sorozatának 11. része jelenik meg, májusban pedig Kristina Ohlsson, Lars Kepler és Ragnar Jónasson egy-egy új regénye.

Ezzel még nem értünk a skandináv krimik végére. Két kiemelt cím következik: márciusban érkezik egy új szerző, Anna Jansson, akit a hazai olvasóközönség ugyan még nem ismer, de Svédországban az egyik legnépszerűbb krimiíró. Korábbi sorozatát, az energikus és jó lelkű Maria Wern rendőrnyomozóról szóló regényeit húsz nyelvre fordították le és ötmillió példányban adták el, a könyveiből készült tévésorozatot harmincnyolc országban vetítették, és 2022-ben a kilencedik évadot kezdték forgatni. Az írónő 2019-ben új sorozat írásába fogott: a Kristoffer Bark-történetekben egy érdekes karakterekből álló nyomozócsapat újranyitja a megoldatlan ügyek aktáit. A Nélkülük ennek a sorozatnak az első kötete.

Anna Jansson: Nélkülük (Animus, 2023)

Áprilisban jön az év egyik leginkább várt megjelenése: Jo Nesbø Harry Hole sorozatának 13. kötete. A norvég krimiszerző most sem hazudtolja meg magát, az új rész nagyon pörgős, egyszerűen nem lehet abbahagyni. Harrynek ezúttal sincs könnyű dolga; ahogy azt már megszokhattuk, Nesbø rendesen feszegeti kedvenc nyomozója határait.

A skandináv krimiken túl, de még mindig a skandináv irodalomnál maradva: májusban érkezik a Viking-sorozat harmadik része Bjørn Andreas Bull-Hansen tollából. A norvég író őrületes tempóban írja a Jomsviking-sagát (norvég nyelven már a hatodik kötet is megjelent), amelyet nagyon szeret a hazai olvasóközönség.

Szintén májusban jelenik meg Carsten Henn új könyve. Nem sorozat, és nincs köze A könyvsétáltatóhoz, de azok akik szeretik Fredrik Backman szívet melengető történeteit, szeretni fogják az új Henn-kötetet is.

Borítókép: Freepik


Vidd hírét!