Jo Nesbø jótékonykodik

Vidd hírét!
 
 

Jo Nesbø jótékonykodik, a következő két regényéből származó összes bevételt az általa alapított Harry Hole Alapítványnak adja, hogy azt harmadik világbeli gyerekek oktatására fordíthassák. A Harry Hole- és a Doktor Proktor-regények szerzője nem első alkalommal teszi mindezt; a nevéhez köthető Harry Hole Foundation az elmúlt években nagy összegekkel támogatta a fejlődő országokban az írást és az olvasást népszerűsítő kampányokat.

Jo Nesbø legújabb regényével (fotó: Mimsy Møller)
Jo Nesbø legújabb regényével (fotó: Mimsy Møller)

A norvég krimiíró legújabb regénye március első napjaiban jelent meg Norvégiában, angolul pedig április 9-ére várható. Az Animus Kiadótól megtudtuk, hogy a Blood on Snow 2015 első felében magyarul is megjelenik. Noha az előzetes hírek szerint ezt Nesbø Tom Johansen néven szándékozta kiadni, a könyv mégis a mára már márkanévvé  vált Jo Nesbø név alatt jelent meg. A szerző már a regény folytatásán dolgozik.

Jo Nesbø a Her og Nå című lapnak elmondta, hogy a regény összes bevétele a Harry Hole Alapítványhoz kerül. Az alapítvány 2008-ban hozta létre maga az író, rögtön a Fejvadászok megjelenése után. A Fejvadászok összes bevételét az alapítványhoz utalták, beleértve a külföldi kiadási jogokért és a megfilmesítésért járó összegeket is. A regényből a Yellow Bird Productions készített mozifilmet 2011-ben, és egy amerikai remake is készülőfélben van. A regényről korábban itt írtunk.


Vidd hírét!