Ismered Scuddert? Játssz velünk!

Vidd hírét!
  •  
  •  

Július 12-én jelenik meg Lawrence Block Matthew Scudder-sorozatának kilencedik epizódja, a Tánc a mészárszéken című regény. Az önálló kötetekként is teljesen élvezhető könyvek közül a nemzetközi szakma ezt tartja a legjobbnak; úgy vélik, hogy Block ekkorra tökéletesítette a szériát. 1992-ben megkapta érte a neves Edgar Allan Poe-díjat, amivel az év legjobb krimijét/thrillerét szokta kitüntetni a Mystery Writers of America.


Az Agave Könyvekkel közösen a megjelenés hetére játékot szervezünk, amelynek végén a helyes megfejtők között a regény három példányát sorsoljuk ki. A feladat egyszerű: adott három kérdés, ezekre várjuk a válaszokat az alábbi űrlapon.

VÉGET ÉRT A JÁTÉK, EREDMÉNYHIRDETÉS:

A három kérdésre az alábbi válaszokat vártuk:

  –  Hogy hívták Matt Scudder első feleségét? – Anita
–  Melyik regényben megy el Scudder az első anonim alkoholista gyűlésre? – Nyolcmillió halál
–  Összesen hány Scudder-regényt írt a szerző? – tizenhetet

A második kérdésnél elfogadtunk minden olyan megoldást, ami a helyes válaszra utalt: azt is, ha valaki azt írta, hogy az ötödik regényben (mert a Nyolcmillió halál az ötödik a Scudder-sorozatban), és azt is, ha valaki az angol címét (Eight Million Ways to Die) írta a regénynek. A harmadik kérdésnél szintén minden olyan választ elfogadtunk, amelyben a 17 benne volt. A kulcsszó a harmadik kérdésnél a regény volt, az érdekelt minket, hogy szerintetek hány regényt írt eddig Block a Scudder-sorozatban.

Csupán hatvanhárom megfejtés érkezett, ennek csak a 21%-a volt teljesen jó. A helyesen válaszolók közül sorsoltunk, a három nyertes a következő:

–  Lovas Anna
–  Halmos Márton
–  Kuncz Dóra

A nyerteseknek gratulálunk, és várjuk, hogy egy e-maillel jelentkezzenek a jatek(kukac)olvasoterem.com címen.

Játszani július 12-én déli 12 óráig lehet, eredményt ugyanaznap délután (legkésőbb este) hirdetünk. Három jó megfejtő a Tánc a mészárszéken egy-egy darabját nyeri, több helyes megfejtés esetén sorshúzással döntünk. Sok szerencsét és jó játékot!

Adatvédelmi elveink nem változtak, az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Ha részt veszel ezen a játékon, azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre nem küldünk.


Vidd hírét!
  •  
  •