Folytatódik az Amerikai istenek

Vidd hírét!
  •  
  •  
  •  

Izgalmas hírek érkeztek Neil Gaiman angliai kiadójától: Jane Morpeth, a Headline kiadó ügyvezető igazgatója március 25-én, hétfőn arról számolt be, hogy a világhírű fantasy szerző következő könyve az Amerikai istenek folytatása lesz. Többet egyelőre nem lehet tudni, de ez önmagában szenzációs hír a rajongóknak és a műfaj kedvelőinek, hiszen az Amerikai istenek a millenium utáni fantasy egyik legjobb, ha nem A legjobb darabja. Maga Gaiman még azt nyilatkozta 2011-ben az Edinburgh-i Nemzetközi Könyvfesztiválon, hogy biztosan szeretne legalább egy folytatást írni hozzá, úgy tűnik, hogy erre most kerül sor. „A regényt úgy írtam meg, hogy ha nem is marad nyitott kérdés a végén, akkor legalább valamiféle trilógia formát kaphasson. Úgyhogy egy könyv még biztos lesz”, nyilatkozta akkor az író. Ráadásul az HBO-nál már megkezdődtek a televíziós sorozat előkészületi munkálatai.


Az Amerikai istenek főhőse Árnyék, aki három börtönben töltött év után feltételes szabadlábra helyezését és a feleségével, Laurával való találkozást várja. Pár nappal a szabadulás napja előtt azonban egy hír romba dönti életét: felesége autóbaleset áldozata lett, legjobb barátjával együtt, aki egyben korábbi munkaadója is volt. Céltalanul indul otthona fele, amikor egy különös idegennel hozza össze a sors: a Szerda néven bemutatkozó középkorú férfi meglepően sok információval rendelkezik Árnyékról és munkát ajánl neki, felkéri, hogy legyen a kísérője, testőre, mindenese, aki megvédi őt és néhány megbízatást elvégez számára. Árnyék némi hezitálás után – és jobb kilátások híján – igent mond a felkérésre, nem sejtve, hogy élete legnagyobb és legtanulságosabb kalandjába csöppen.

Eközben pedig már nincs három hónap sem Az óceán az út végén című regényének a megjelenéséig, ami az első új könyve lesz öt év után. A mű megfilmesítési jogai már elkeltek, Joe Wright lesz a rendező (Anna Karenina, Hanna, Vágy és vezeklés, Büszkeség és balítélet). A kötet angolul június 18-án jelenik meg, az Agave Könyvek a hazai kiadást is arra a napra tervezi.


Vidd hírét!
  •  
  •  
  •