SKB: Arne Dahl vs. Karin Alvtegen

Vidd hírét!
  •  
  •  

November 17-én elkezdődik a kék ág második meccse, itt ismét két svéd csap össze – ezen az ágon többségben vannak a svédek, a fehér ágon többségben vannak a nők. A második mérkőzésen azt kell eldönteni, hogy Arne Dahl vagy Karin Alvtegen a jobb író. Szavazni az alább beágyazott facebook-bejegyzésen lehet. Ezt itt, ezen az oldalon is megteheted, de ahhoz be kell jelentkezz a facebookra. Amint az a képen is látszik: a képre adott Like / Tetszik azt jelenti, hogy Aren Dahlra szavazol, a Share / Megosztás pedig azt jelenti, hogy Karin Alvtegenre adod le a voksodat. A meccs november 19-én, közép-európai idő szerint este 8 órakor ér véget – az ebben az időpontban leolvasott állás dönt. Döntetlen esetén pontosan egy órás hosszabbítás következik. Ha az is döntetlent eredményez, akkor sorshúzással választjuk ki a továbbjutót.


Arne Dahl: Az 1963-as születésű Arne Dahl (becsületes nevén Jan Arnald) ma Svédország első számú krimiírója – nevéhez fűződik a több millió példányban elkelt, számos nemzetközi irodalmi és közönségdíjjal jutalmazott Intercrime című bestsellersorozat. Ő az egyetlen skandináv író, aki egyaránt megkapta a Német Krimi Díjat és a dán krimiírók elismerését, a Palle Rosenkrantz-díjat. Legújabb regényével (Viskleken) a Legjobb Svéd Krimi címet is elnyerte. Magyarul Misterioso című krimije olvasható (mi is írtunk róla kritikát), ez a Scolar Kiadó gondozásában jelent meg.

Karin Alvtegen: A szintén svéd Alvtegen két évvel fiatalabb Dahlnál, 1965-ben született Huskvarnában – igen, ez ugyanaz a Huskvarna, ahol a többek között láncfűrészeket is gyártó cég székel. Nem véletlen egybeesésről van szó. Ezzel szemben Alvtegen nem láncfűrészes gyilkosokról sző történeteket, nála sokkal inkább a pszichológián van a hangsúly, thrillereiben a feszültség belülről, mélyről vagy a múltból, de minden esetben az emberi természetből fakad. Második regényévelA kitaszított-tal 2001-ben Üvegkulcs-díjat nyert; az USA-ban 2009-ben jelent meg a regény, rögtön jelölték is az Edgar-díjra. Magyarul további két regénye (az Árulás és az Árnyak) olvasható, valamennyi az Animus Kiadó gondozásában jelent meg.

Figyelem! A játék során mindig csak egy képet “lájkolsz” vagy “osztasz meg”, ahogyan azt egyébként feltehetően megteszed naponta több tíz vagy száz képpel – vagy éppen nem, embere válogatja. A lényeg:nem kérjük, hogy a játékban való részvétel feltételeként mindenekelőtt lájkold az oldalunkat. A játékban való részvételnek egyetlen feltétele van: rendelkezned kell facebook-fiókkal. Anélkül sajnos nem tudsz részt venni a játékban. Van egy másik apróság is, bár hangsúlyozzuk, hogy ez nem egy szigorú feltétel: a megosztásokat (Share) csak akkor tudjuk követni, ha a képet publikusan, mindenki számára láthatóan (nem csak a baráti körödnek vagy ismerőseidnek láthatóan) osztod meg. (Ezt minden egyes megosztásnál is külön állíthatod.) Ha az általad eszközölt megosztás nem publikus, úgy mi nem látjuk a nevedet, így kisorsolni sem tudunk nyertesként. Ezzel együtt jogodban áll megosztani csak az ismerőseidnek a képet – tegyük fel, hogy mindenképp Lehtolainent szeretnéd továbbjutóként látni, és nem érdekel a nyeremény, nos ez esetben eljárhatsz így is. A voksod számítani fog, de nem lesz mögötte név.

A nyolcaddöntőket követően az Animus Kiadó felajánlásának köszönhetően két, egyenként három kötetet tartalmazó könyvcsomagot fogunk kisorsolni azok között, akik a nyolcaddöntők valamelyikén valamilyen (követhető) formában voksoltak, azaz lájkolták vagy (publikusan) megosztották a képet. A kék ág négy mérkőzésének voksolóira jut egy hármas könyvcsomag, a fehér ágra ugyanígy. Elég csak a nyolc meccs egyikén voksolni, és máris esélyed van az egyik könyvcsomagra, de ha mindkét ágon szavazol (lájkolsz vagy megosztasz), akkor mindkét könyvcsomagra pályázhatsz. Az esélyeidet csak növeled, ha minden meccsen szavazol, hiszen itt ér a duplázás. Az első nyerteseket a nyolcaddöntők után, valamikor december 5. és december 8. között sorsoljuk ki.

A két ág sorsolásáról itt olvashatsz még többet.


Vidd hírét!
  •  
  •