SKB: Jussi Adler-Olsen vs. Liza Marklund

Vidd hírét!
 
 

Néhány napos szünet után folytatódik a Skandináv krimiszerzők bajnoksága – ma a Jussi Adler-Olsen kontra Liza Marklund meccs veszi kezdetét. Összesen három meccs van még a nyolcaddöntőkből, azt követően pedig két nyertest hirdetünk. A  képre adott Like / Tetszik azt jelenti, hogy Adler-Olsenre szavazol, a Share / Megosztás pedig azt jelenti, hogy Marklundra adod le a voksodat. Az Adler-Olsen kontra Marklund csata december 2-án este ér véget, közép-európai idő szerint este 8 órakor. Az ebben az időpontban leolvasott állás dönt. Döntetlen esetén pontosan egy órás hosszabbítás következik. Ha az is döntetlent eredményez, akkor sorshúzással választjuk ki a továbbjutót.

Jussi Adler-Olsen: 1950. augusztus 2-án született Koppenhágában. Pszichiáter apja miatt állandóan egy elmegyógyintézet közelében laktak, de a gyerekkora boldog volt. Tizenévesként zenélt, orvosira járt, majd szociológiát és filmgyártást is tanult. Ő alkotta meg Dánia első képregény-enciklópédiáját, s a Q-ügyosztály esetei előtt három olyan thrillert is írt, amelyek cselekménye nem Dániában játszódik. Magyarul eddig négy regénye jelent meg, valamennyi az Animus Kiadó gondozásában.

Liza Marklund: 1962. szeptember 9-én született a svédországi Pålmarkban. Irodalmi pályafutását 1995-ben kezdte. A mai napig tíz krimit írt, valamennyinek Annika Bengtzon újságíró a főszereplője. Magyarul csak a széria első kötete, a Studio 69 jelent meg, az Animus Kiadónál, a Skandináv krimik-sorozatban. Liza Marklund társtulajdonosa Svédország harmadik legnagyobb kiadójának, a Piratförlagetnek, és állandó rovata van az Expressenben, emelett az Unicef nagykövete.

Figyelem! A játék során mindig csak egy képet “lájkolsz” vagy “osztasz meg”, ahogyan azt egyébként feltehetően megteszed naponta több tíz vagy száz képpel – vagy éppen nem, embere válogatja. A lényeg: nem kérjük, hogy a játékban való részvétel feltételeként mindenekelőtt lájkold az oldalunkat. A játékban való részvételnek egyetlen feltétele van: rendelkezned kell facebook-fiókkal. Anélkül sajnos nem tudsz részt venni a játékban. Van egy másik apróság is, bár hangsúlyozzuk, hogy ez nem egy szigorú feltétel: a megosztásokat (Share) csak akkor tudjuk követni, ha a képet publikusan, mindenki számára láthatóan (nem csak a baráti körödnek vagy ismerőseidnek láthatóan) osztod meg. (Ezt minden egyes megosztásnál is külön állíthatod.) Ha az általad eszközölt megosztás nem publikus, úgy mi nem látjuk a nevedet, így kisorsolni sem tudunk nyertesként. Ezzel együtt jogodban áll megosztani csak az ismerőseidnek a képet – tegyük fel, hogy mindenképp Lehtolainent szeretnéd továbbjutóként látni, és nem érdekel a nyeremény, nos ez esetben eljárhatsz így is. A voksod számítani fog, de nem lesz mögötte név.

A nyolcaddöntőket követően az Animus Kiadó felajánlásának köszönhetően két, egyenként három kötetet tartalmazó könyvcsomagot fogunk kisorsolni azok között, akik a nyolcaddöntők valamelyikén valamilyen (követhető) formában voksoltak, azaz lájkolták vagy (publikusan) megosztották a képet. A kék ág négy mérkőzésének voksolóira jut egy hármas könyvcsomag, a fehér ágra ugyanígy. Elég csak a nyolc meccs egyikén voksolni, és máris esélyed van az egyik könyvcsomagra, de ha mindkét ágon szavazol (lájkolsz vagy megosztasz), akkor mindkét könyvcsomagra pályázhatsz. Az esélyeidet csak növeled, ha minden meccsen szavazol, hiszen itt ér a duplázás. Az első nyerteseket a nyolcaddöntők után, valamikor december 5. és december 8. között sorsoljuk ki.

A két ág sorsolásáról itt olvashatsz még többet.


Vidd hírét!