SKB, döntő: Jo Nesbø vs. Karin Fossum

Vidd hírét!
  •  
  •  

A végéhez ért a skandináv krimiszerzők bajnoksága. Norvég házidöntőt rendezhetünk, nektek, olvasóknak azt kell eldönteni, hogy Jo Nesbø vagy Karin Fossum jobb krimiszerző. Ha az alábbi képre like-ot nyomsz, azzal Nesbø-re szavazol; ha a képet megosztod, azzal Fossumra voksolsz. A “meccs” február 16-án, vasárnap este, közép-európai idő szerint 20 órakor ér véget. Ha 20 órakor döntetlen az állás, egy órás hosszabbítás következik, és ha még a ráadás sem dönt, akkor sorsolunk – bár eddig erre még nem volt példa.


Megéri egyik vagy másik szerzőre szavazni, mert az Animus Kiadó felajánlásából egy öt kötetet tartalmazó könyvcsomagot sorsolunk ki azok között, akik a döntőben valamilyen formában voksoltak. A nyertes ráadásul tetszés szerint válogathat az Animus Kiadó skandináv krimijei közül.

 

Jo Nesbø: A norvég szerző regénybe illő karrierrel rendelkezik. Az első krimijét 37 évesen adta ki, ekkor Norvégia egyik legmenőbb rockzenekarának volt a tagja. Előtte focikarrierről álmodott, a Moldenél kezdte, és a Tottenham Hotspur volt a cél – ám egy sérülés miatt kénytelen volt váltani. Harry Hole figuráját Batmanről és egy norvég fociedzőről mintázta. A kék ágról lett döntős, olyanokat utasítva maga mögé, mint Mons Kallentoft, Henning Mankell vagy Arnaldur Indriðason.

Karin Fossum: Fossum a norvég krimikirálynő, ezt a címet a Konrad Sejer-sorozatának köszönheti. A krimik magyarul a Scolar Kiadónál jelentek meg, néhányat köszülük mi is recenzáltunk:  Az Ördög tartja a gyertyátAki fél a farkastólNe nézz vissza, Aki mást szeret és Indiai feleségFossum egyébként nem csak krimiket ír, Norvégiában versesköteteinek köszönhetően is felnéznek rá. Fossum az úgynevezett fehér ágról került a döntőbe, ahol többek között Jussi Adler-Olsen és Stieg Larsson is a legjobb skandináv krimiszerző címért versenyzett.

Figyelem! A játék során mindig csak egy képet “lájkolsz” vagy “osztasz meg”, ahogyan azt egyébként feltehetően megteszed naponta több tíz vagy száz képpel – vagy éppen nem, embere válogatja. A lényeg: nem kérjük, hogy a játékban való részvétel feltételeként mindenekelőtt lájkold az oldalunkat. A játékban való részvételnek egyetlen feltétele van: rendelkezned kell facebook-fiókkal. Anélkül sajnos nem tudsz részt venni a játékban. Van egy másik apróság is, bár hangsúlyozzuk, hogy ez nem egy szigorú feltétel: a megosztásokat (Share) csak akkor tudjuk követni, ha a képet publikusan, mindenki számára láthatóan (nem csak a baráti körödnek vagy ismerőseidnek láthatóan) osztod meg. (Ezt minden egyes megosztásnál is külön állíthatod.) Ha az általad eszközölt megosztás nem publikus, úgy mi nem látjuk a nevedet, így kisorsolni sem tudunk nyertesként. Ezzel együtt jogodban áll megosztani csak az ismerőseidnek a képet – tegyük fel, hogy mindenképp Nesbø-t szeretnéd továbbjutóként látni, és nem érdekel a nyeremény, nos ez esetben eljárhatsz így is. A voksod számítani fog, de nem lesz mögötte név.


Vidd hírét!
  •  
  •