Játék! Nyerd meg Janne Teller új könyvét!

Vidd hírét!
 
 

Márciusban jelent meg az osztrák–német felmenőkkel rendelkező dán írónő novelláskötete, a Minden, amely ismét olyan konfliktusokat helyez a középpontba, melyek mindnyájunkat érintenek, s életünk folyamán egész biztosan találkoztunk velük. A Scolar Kiadóval karöltve játékot hirdetünk a kötet három példányáért. A feladvány nem egyszerű, és Teller korábbi művéhez, a nagy port kavart, Dániában előbb betiltott, aztán kötelező olvasmánnyá avatott regényhez, Semmihez kapcsolódik. Mint az ismeretes, a regény alapján a Budapest Bábszínház 2013 januárjában zenés-bábos pszicothrillert mutatott be Hoffer Károly rendezésében. Igen ám, de nem a Budapest Bábszínház (és Hoffer Károly) volt az egyetlen, aki színpadra vitte Janner Teller Semmi című regényét. Mi legalább még egy magyar nyelvű színházi adaptációról tudunk, a kérdés pedig az, hogy vajon ki rendezte. A rendező nevét az alábbi betűrejtvényben rejtettük el.

A rejtvény megoldásához rakd helyes sorrendbe az oszlopok betűit. (Figyelem, a betűket csak vertikálisan mozgasd, vagyis például az első oszlopban a mozgatás után is a T, Á és betűk maradjanak, csak más sorrendben.) Ha minden betű a helyére került, a sorokban olvasható a színdarab rendezőjének a neve. Annyit segítségképp elárulunk, hogy nem magyarországi színházról és rendezőjéről van szó. A megfejtést az alábbi űrlap segítségével küldjétek el:

EZ A JÁTÉK VÉGET ÉRT, ÍME AZ EREDMÉNY:

A fenti betűrejtvény csak első ránézésre nehéz. Csak az oszlopokban kellett betűket cserélni, és könnyített a dolgon az is, hogy a negyedik oszlopban gyakorlatilag nem kellett egyetlen betűt sem mozgatni. (Az ötödikben sem, de ez természetesen első blikkre nem látható.) Ha az elsőben felcseréljük a és a B betűt, a másodikban a és az I betűt, a harmadikban pedig az és a D betűt, akkor a sorokban Budaházi Attila nevét olvashatjuk. Aki csak ennyit küldöt be, az már versenyben volt a nyereményért, de a válaszadók 69%-a azt is tudta, hogy Budaházi Attila rendezésében a csíkszeredai Csíki Játékszín adta elő Janne Teller regényének színpadi változatát.

Több mint 150 játékos és jó megfejtő közül az alábbi három olvasónk Janne Teller Minden c. kötetének egy-egy példányát nyerte:

Horváth Zsófi
Békefi Anita
Brokés Ferenc

A nyerteseknek gratulálunk, őket személyesen is értesítjük. Hamarosan új érdekes játékkal jelentkezünk.

A játék április 10-én, pénteken éjfélkor ér véget, eredményt pedig szombaton hirdetünk. Három jó megfejtő az új Janne Teller-kötet egy-egy példányát nyeri. Több helyes megfejtés esetén a nyertesek kilétéről sorshúzással döntünk.

A nyereményről: Janne Teller Minden című novelláskötetében ismét olyan konfliktusokat helyez a középpontba, melyek mindnyájunkat érintenek, s életünk folyamán egész biztosan találkoztunk velük.  Janne Teller: Minden (Scolar, 2015)Mi kényszerít például egy fiatalembert arra, hogy erőszakot alkalmazzon? Meg lehet-e érteni az intoleranciát és a szélsőségességet? A bosszú mikor elfogadható indíték, egyáltalán erkölcsileg elfogadhatóvá lehet-e tenni a bosszúállást? Janne Teller új, fontos és provokatív könyvében súlyos és kényelmetlen kérdéseket tesz fel, miközben szembesít tetteink legszörnyűbb következményeivel is.

Teller tömör, szófukar, nyers prózájával és a metafora erőteljes használatával kényszeríti az olvasót az állásfoglalásra, nem ad kibúvót, minden egyes novellában döntenünk kell helyes és helytelen, jó és rossz között.

Nyolc történet, ami élesen belénk vág – asszimilációról és kirekesztésről, előítéletről és intoleranciáról, gyilkosságról és halálbüntetésről, erőszakról és bosszúról, integrációról és kulturális sokféleségről.

Játék előtt tanácsos elolvasni adatvédelmi nyilatkozatunkat. A lényeg: az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Figyelem! Ha részt veszel ebben a játékban, azzal azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára — ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk. A listáról utólag bármikor leiratkozhatsz, ami azzal jár, hogy végleg törlünk az adatbázisból. Játszani továbbra is játszhatsz, egyszerűen csak nem kapsz értesítést az újabb játékokról.


Vidd hírét!