Tévésorozat készül egy le Carré-regényből

Vidd hírét!
  •  
  •  

Közel három évtizeddel az Egy tökéletes kém televíziós adaptációját követően újra tévésorozat készül egy John le Carré-regény alapján. A BBC az Éjszakai portást adaptálja a tévék képernyőjére, amelyben a főszereplőt Tom Hiddlestone alakítja majd. A hírek szerint a sorozatban maga a szerző is felbukkan egy pillanatra: egy éttermi jelenetnél fogjuk látni a főszereplővel szemben. Nem ez lesz le Carré első szereplése egy saját regénye alapján készült adaptációban: legutóbb a Suszter, szabó, baka, kém filmváltozatában bukkant fel a hírszerzőknek szervezett karácsonyi bulin, gyakorlatilag mint statiszta. Az alábbi felvételen 0:40-nél látható, amint egy pohárral a kezében talpra pattan, kihúzza magát, és énekelni kezd. Korábban a Kettős szerepben 1984-es feldolgozásában is kapott egy rövid szerepet.


[youtube width=”640″ height=”360″]https://www.youtube.com/watch?v=o_5bH-MLblE[/youtube]

Az Éjszakai portás főszereplője, Jonathan Pine Kairóban majd Zürichben dolgozik éjszakai szállodaportásként, de katonai múltjával így sem képes szakítani. Ismét felbukkan az életében Roper, a nagyhatalmú nemzetközi fegyverkereskedő, akit Pine egykori szerelme – egyébként Roper áldozata – “a világ legrosszabb emberének” nevezett. E tragikus végű szerelem emlékének hatására, valamint Roper egyik hivatásos üldözőjének (s egyúttal esküdt ellenségének) rábeszélésére Pine kötélnek áll és beépül Roper környezetébe, hogy leleplezze a gátlástalan halálkufárt és befolyásos támogatóit.

A miniszériában Jonathan Pine-t Tom Hiddleston alakítja, a fegyverkereskedő Roper bőrébe pedig nem más, mint Hugh Laurie bújik. A forgatás 2015 tavaszán vette kezdetét, a tévésorozat a tervek szerint 2016-ban debütál a képernyőkön. A sorozat alapjául szolgáló regényt több mint 20 nyelvre fordították le, köztük magyarra is, és csak Észak-Amerikában több mint egymillió példányban fogyott az 1993-as megjelenése óta. Itthon 1995-ben jelent meg két kötetben az IPC Könyvek gondozásában. Napjainkban le Carré életművét magyar nyelven az Agave Könyvek  gondozza, több korábban magyarul kiadott regényét is újra megjelentették.

Forrás: BBC


Vidd hírét!
  •  
  •