Jön az év legfélelmetesebb regénye!

Vidd hírét!
  •  
  •  

Az Agave Könyvek úgy döntött, hogy – a műfaj szerelmeseinek nagy örömére – még több horrort ad ki a közeljövőben. A sort Nick Cutter idei regényével kezdik; a Mélység a tervek szerint október 20-án jelenik meg. Bátran ajánlják az évszak sötétebb napjaira jó kis adrenalinlöketként.


Nick Cutter: Mélység (Agave Könyvek, 2015)
Nick Cutter: Mélység (Agave Könyvek, 2015)

Különös járvány tizedeli a világot: a Kórtól az emberek elkezdenek felejteni. Előbb apró dolgokat, mint például hol hagyták a kulcsaikat, majd később egészen komolyakat, kezdve a vezetéstől a beszédig. Végül a testük elfelejt működni, és meghalnak. Gyógymód nincs – egészen egy szenzációs felfedezésig. Kutatók a Csendes-óceánban, a Mariana-árok mélyén találnak egy ambróziának elnevezett anyagot, ami az első vizsgálatok alapján nem csak a Kórt, de minden más betegséget is képes meggyógyítani. Az óceán mélyén felállított különleges laboratóriummal azonban megszakad a kapcsolat. Egy kis létszámú mentőcsapat indul útnak, hogy kiderítsék, mi történt, és hamarosan olyan borzalmakkal szembesülnek, melyekhez képest a Kór általi halál már egyáltalán nem tűnik ijesztőnek.

Olvass bele a regénybe – könyv részlete

A szerzőről

Nick Cutter az utóbbi pár évben hívta fel magára a figyelmet vérfagyasztó horroraival, a műveiről Clive Barker és Stephen King is nagy elismeréssel nyilatkozott. A Nick Cutter név csupán álnév, a szerző valódi neve Craig Davidson.

Nick Cutter, alias Craig Davidson
Nick Cutter, alias Craig Davidson

Davidson Torontóban nőtt fel, és napjainkban is ott él. 2005-ben a Rozsda és csont című novelláskötettel hívta fel magára a figyelmet, amit Clive Barker, Bret Easton Ellis és Chuck Palahniuk is rendkívüli módon méltatott, a címadó novellából pedig Jacques Audiard forgatott többszörös díjnyertes filmet. Davidson később még egy novelláskötet és két regényt írt a saját neve alatt, majd 2014-ben felvette a Nick Cutter álnevet, és az új, többnyire horror műfajú műveit már ekként írja. Clive Barker továbbra is nagy rajongója, és többen is a horror egyik új nagy tehetségének tartják, a The Troop című regényéért megkapta a rangos James Herbert-díjat is. A következő könyve 2016-ban várható Little Heaven címmel.


Vidd hírét!
  •  
  •