Varázslók-trilógia: novemberben jön a második rész

Vidd hírét!
  •  
  •  

November 17-én érkezik Lev Grossman varázslók-trilógiájának második része, a A varázslókirály, ami még több kalanddal és veszéllyel várja az olvasót. A kötetben Grossman a legnagyobbakat megszégyenítő módon kerüli el a folytatások gyakori hibáit, és építi tovább lenyűgözően azt a világot, aminek A varázslókban lefektette az alapköveit.


A felnőttek Harry Pottereként emlegetett A varázslók a 2015-ös Könyvhétre jelent meg magyar nyelven, és akkora sikert aratott, hogy nem egészen három hónappal később az Agave Könyvek már kénytelen volt utánnyomni. Jó hír a rajongóknak: a trilógia befejező része várhatóan jövő tavasszal jelenik meg, a regények alapján készített tévésorozat pedig januárban debütál az amerikai SyFy-on.

A varázslókirályban: Quentin és barátai elfoglalták Filloryt, királyokként és királynőkként uralkodnak a mesés világ felett, ahol semmi dolguk nincs, mint élvezni a hőstörténetek végén jutalmul járó boldogságot és vagyont. Egy nap azonban a felhőtlen uralkodásnak vége szakad: előbb a mágikus órafákkal történik valami borzalmas, majd kisvártatva egy nyúl halált és pusztulást jósol a világra. Quentin hajóra száll Juliával, hogy a rejtély végére járjon, azonban Filloryt elhagyva még ő sem sejti, hogy a varázslás és ezzel együtt minden varázslatos dolog mekkora veszélybe került, az idejük pedig már jócskán fogytán van.

Lev Grossman: A varázslókirály (Agave Könyvek, 2015)
Lev Grossman: A varázslókirály (Agave Könyvek, 2015)

A varázslókirály nemcsak elképzeli, hogy milyen lett volna a Mátrix fantasyként, de a hagyományokat felrúgva, váratlan és forradalmi ötletek folyamatos felsorakoztatásával jelzi, hogy a szerzője nem szégyelli a műfajt fenekestül felforgatni.


Vidd hírét!
  •  
  •