Tévésorozat a Leviatán ébredéséből

Vidd hírét!
  •  
  •  
  •  

Decemberben debütál a Syfy-on minden idők legnagyobb költségvetésű sci-fi tévésorozata, a The Expanse, amely a Térség-trilógia első kötete, a Leviatán ébredése alapján készült. A sorozatot a nemzetközi médiában már a kezdetektől fogva a “Trónok harca a világűrben” címmel illetik. Azon túl, hogy a The Expanse stábjában nagyon sokan dolgoztak a Trónok harcán is, maga a történet is emlékeztet egy kicsit a Trónok harcára: a The Expanse világában is óriási politikai erők ütköznek, akik csatározása lángra lobbantja az emberiség által szép lassan meghódított naprendszert, a konfliktus lángjaiban pedig megismerjük az egyes emberek küzdelmeit és szenvedéseit.


A Syfy új sorozata a Leviatán ébredése alapján készült
A Syfy új sorozata a Leviatán ébredése alapján készült

A tévésorozat alapjául szolgáló trilógia már olvasható magyarul is, a regények a Fumax Kiadó gondozásában jelentek meg. Az első évad a trilógia első darabjának cselekményét követi, erről a regényről a megjelenését követően mi is írtunk. A Leviatán ébredése a jövőben játszódik, amikor a emberiség már meghódította a Naprendszert – eljutott a Marsra, a Holdra, a Kisbolygóövbe és még távolabbra -, a csillagok viszont továbbra is elérhetetlenek. Ám a kolóniák közötti kapcsolat cseppet sem feszültségmentes. Jim Holden a Szaturnusz és az Öv között ingázó egyik jégbányász hajó tisztje. Amikor véletlenül rábukkannak egy elhagyott űrhajóra, a Scopulira, olyan titok birtokába kerülnek, amiért egyesek gyilkolni is hajlandóak – méghozzá Jim és a legénységre számára felfoghatatlan méretekben. Olyan események láncreakciója indul el, amely az egész Naprendszert háborúval fenyegeti.

A Syfy 2014 áprilisában rendelte meg a 10 epizódos szériát. A tévésorozat 2014. október 29-én kezdték forgatni Torontóban. Az első részt 2015 júliusában mutatták be a Comic Conon, San Diegóban, de a Syfy már ezt megelőzően, májusban megrendelte a második évadot is. A szériát december 14-től vetíti az amerikai Syfy kábelcsatorna, a pilot epizódot viszont már november 23-tól meg lehet tekinteni a Syfy oldalán. A szériát tudományos alaposság, bomba látványvilág és nagyívű történetvezetés jellemzi. Az elővetítéseken járt újságírók egybehangzó véleménye szerint a The Expanse elsöprő, mind látványban, mind történetben kihagyhatatlan sci-fi sorozat, egy olyan nagy vállalkozás, amilyenre rég nem volt példa.


Vidd hírét!
  •  
  •  
  •