Éjszakai szolgálat: a sorozattal egyszerre jön a könyv

Vidd hírét!
 
 

Ahogy arról már korábban is írtunk, a BBC és a The Ink Factory minisorozatot készített John le Carré egyik regénye, a The Night Manager alapján, amelyet Magyarországon az AMC kezd vetíteni a világpremier napján, február 22-én. A tévésorozathoz igazodva az Agave Könyvek is újra kiadja a könyvet, Éjszakai szolgálat címen. Olvasd el a regény első 50 oldalát nálunk:

A hidegháborút követő években a kémkedés új szintre lép. A fegyver- és drogcsempészet legkönyörtelenebb szereplői elképzelhetetlen mértékű hatalomra és gazdagságra tettek szert, ráadásul a John le Carré: Éjszakai szolgálat (Agave Könyvek, 2016)Whitehall és Washington sötét zugaiban titkos szövetségre léptek a hírszerzéssel. Az egyik legelvetemültebb bűnszervezet feje egy Roper nevű, érinthetetlen angol férfi.

Jonathan Pine, a brit haderő egykori katonája kész harcolni az ellenséggel. Ő az az ember, aki képes Roper közelébe férkőzni, így részben kötelességből, részben személyes bosszújától fűtve elindul a hozzá vezető veszedelmes labirintusban. Küldetése Nyugat-Cornwall szikláitól Észak-Québecig és a Karib-térségig, majd Panama dzsungeleibe és egy láthatatlan világba vezeti.

John le Carré ezzel az 1993-ban írt regénnyel nyitotta meg az új világrendet bemutató műveinek sorát, és tovább erősítette a kémregények műfajában felépített, sok évtizedes hírnevét. A kötetből készített televíziós sorozatban olyan ismert színészek alakítják a főbb szerepeket, mint Hugh Laurie, Tom Hiddleston, Tom Hollander és Olivia Colman.

Forrás: Agave Könyvek


Vidd hírét!