Jön magyarul az új Sacheri-könyv

Vidd hírét!
  •  
  •  

Tavaly az év legjobbjai közé válogattuk az argentin Eduardo Sacheri Szemekbe zárt titkok című regényét, mert “a szépirodalmi igényességgel megírt krimi kissé kilóg azoknak a regényeknek a sorából, amelyek manapság ebben a műfajban nagyobb tömegeket képesek olvasásra bírni. A történet és a szereplők egyszerűségükkel, hétköznapiságukkal, hitelességükkel ragadnak magukkal, és igazából nem az izgalmi faktor, hanem ezek jelentik a regény erősségét. Ezekhez tesz hozzá nagyon sokat az argentin katonai diktatúra időszakának korrajza, valamint a regény a regényben típusú történetmesélés.” Ezért aztán nagy bizalommal merjük látatlanul/olvasatlanul is a figyelmetekbe ajánlani a szerző következő regényét, az Ilyen a boldogság címűt, amelyik szintén az Agave Könyvek gondozásában jelenik meg, augusztus 9-én.


A zárkózott, passzivitásra hajlamos Lucas élete egy csapásra megváltozik, Eduardo Sacheri: Ilyen a boldogság (Agave Könyvek, 2016)amikor a tizennégy éves Sofía bekopog az ajtaján. A lány nemrég veszítette el az édesanyját, aki a férfi fiatalkori szerelme volt, és akit a szakításuk után soha többé nem látott. Lucas egyúttal azt is megtudja, hogy Sofía a közös lányuk. Kettejük között lassanként törékeny bizalom alakul ki, és felfedezik egymás legbensőbb titkait is.

Az Ilyen a boldogság két magányos, sebzett ember története, akik megtanulnak szeretni, és együtt néznek szembe a változással járó félelemmel és bizonytalansággal, miközben felfedezik a lemondásban és az önzetlenségben rejlő örömöt is. Eduardo Sacheri új regénye a megjelenését követően Argentínában és Spanyolországban is nagy sikert aratott.

Eduardo Sacheri 1967-ben született Buenos Airesben. Történelemből diplomázott, majd Buenos Aires környékbeli középiskolákban tanított. Az 1990-es évek közepén kezdett novellákat, később regényeket írni, amelyek idővel Argentínában és Spanyolországban is rendre a bestsellerlisták élén voltak találhatóak. A munkásságát 2016-ban az egyik legnagyobb spanyol irodalmi díjjal, az Alfaguarával honorálták.

Több művét is megfilmesítették: a Szemekbe zárt titkokból Juan José Campanella forgatott felejthetetlen filmet, amely 2010-ben számos kitüntetés mellett megkapta a legjobb idegen nyelvű alkotásnak járó Oscar-díjat, majd 2015-ben Billy Ray készítette el az amerikai adaptációját Julia Roberts, Nicole Kidman és Chiwetel Ejiofor főszereplésével. E mellett legutóbb a Papeles en el vientót mutatták be Argentínában szintén 2015-ben.


Vidd hírét!
  •  
  •