Gary Oldman újra George Smiley bőrébe bújik?

Vidd hírét!
 
 

Jó esély van rá, hogy az Oscar-díjas Gary Oldman másodszor is eljátssza a kémirodalom legismertebb hírszerzőjét, George Smiley-t. A 63 éves színész először a Suszter, szabó, baka, kém 2010-es adaptációjában alakította az anti-Bond karaktert. Most a Csapda televíziós adaptációjában térhet vissza George Smiley-ként.

A tervezett tévésorozat egy nagyobb projekt része, amelynek során le Carré több fontos művét viszik képernyőre, kezdve az 1963-as A kém, aki bejött a hidegről cíművel. A munkálatok a háttérben már évek óta zajlanak, de most úgy tűnik, hogy végre a filmezés is kezdetét veszi valamikor 2022 második felében, legkésőbb 2023 elején. A színész egy közeli barátja azt mondta, hogy Oldman ismét szívesen alakítaná Smiley-t a tévésorozatban. Gary Oldman neve akkor is felmerült, amikor a Csapda filmes adaptációját tervezték, de a regény megfilmesítése végül bizonyos jogi akadályok miatt kútba fult.

Gary Oldmant a közeljövőben egy másik kémregény tévés változatában is láthatjuk. A kétszer hat epizódos miniszériát 2021-ben forgatták, ezek Mick Herron Utolsó befutók és Fogatlan oroszlánok című regényei alapján készültek. A sorozat premierje egyelőre még nem ismert, a várakozások szerint valamikor 2022-ben kerül fel az Apple TV+ streamingszolgáltató kínálatába.


Vidd hírét!