SKB: Karin Fossum vs. Camilla Läckberg

Vidd hírét!
  •  
  •  

A fehér ágon elsőként a norvég krimikirálynő, KarinFossum a csinos svéd krimiszerzővel, Camilla Läckberggel mérkőzik. Fossum a nyolcaddöntőben a finn Leena Lehtolainennél bizonyult jobbnak, Läckberget pedig Åsa Larssonnal szemben hoztátok ki győztesnek. De kettejük közül ki a jobb krimiszerző? Ha Fossumra voksolsz, lájkold az alábbi képet, ha Läckbergre szavazol, akkor oszd meg. Az összecsapás december 15-én, vasárnap este 20 órakor ér véget, döntetlen esetén egy órás hosszabbítás következik. Ha ez sem döntene, sorsolunk.


Karin Fossum: Fossum a norvég krimikirálynő, ezt a címet a Konrad Sejer-sorozatának köszönheti. A krimik magyarul a Scolar Kiadónál jelentek meg, néhányat köszülük mi is recenzáltunk:  Az Ördög tartja a gyertyátAki fél a farkastólNe nézz vissza, Aki mást szeret és Indiai feleség. Fossum egyébként nem csak krimiket ír, Norvégiában verseskötetinek köszönhetően is felnéznek rá.

Camilla Läckberg: A krimik mellett szakács- és gyerekkönyveket is ír. A békés, festői svéd faluban, Fjällbackában lakik, és regényeinek helyszíne is ugyanez a település, ám a könyveiben korántsem olyan békés a falu, mint a valóságban. Minden kötetre jut egy gyilkosság, hármat ezek közül már a magyar olvasók is végigizgulhattak. Gyerekként Agatha Christie-rajongó volt, újabban az amerikai Michael Connelly a kedvence.

A negyeddöntőket követően az Animus Kiadó felajánlásának köszönhetően két, egyenként három kötetet tartalmazó könyvcsomagot fogunk kisorsolni azok között, akik a negyeddöntők valamelyikén valamilyen (követhető) formában voksoltak, azaz lájkolták vagy (publikusan) megosztották a képet. A kék ág két mérkőzésének voksolóira jut egy hármas könyvcsomag, a fehér ágra ugyanígy. Elég csak a négy meccs egyikén voksolni, és máris esélyed van az egyik könyvcsomagra, de ha mindkét ágon szavazol (lájkolsz vagy megosztasz), akkor mindkét könyvcsomagra pályázhatsz. Az esélyeidet csak növeled, ha minden meccsen szavazol, hiszen itt – a többi játékunkkal ellentétben – ér a duplázás.


Vidd hírét!
  •  
  •